travelinwij

Wie zijn wij?

Hallo, wij zijn Dave en Marly. Wij zijn met de motor op reis van Amsterdam naar Kaapstad.

Dave is afgestudeerd vliegtuigbouwer en werkt bij Moog, een bedrijf dat vliegtuigsimulatoren, robots en testsystemen voor vliegtuigen en auto's maakt. Tijdens zijn studie heeft Dave een half jaar lang afgestudeerd in Zuid-Afrika (ook daar is een website van). Hier zijn de kriebels gekomen om meer van de wereld te gaan zien. Later heeft Dave een wereldreis van 4,5 jaar gemaakt, eerst 1,5 jaar per bus en trein door zo'n beetje heel Zuid-AziŽ (vanaf Turkije naar IndonesiŽ overland), later voor een 1 jaar wonen, werken en reizen per campervan in respectievelijk AustraliŽ en Nieuw-Zeeland en uiteindelijk een verblijf in Buenos Aires met nog een paar maanden liften in het zuiden van Zuid-Amerika (zie hier voor de website daarvan).

Marly is afgestudeerd kapster. Ze heeft 8 jaar haar eigen haarstudio gehad, maar uiteindelijk werd ze geroepen door het avontuurlijke leven. Eerst nog "maar" 3 maanden naar Costa Rica, maar daarna 8 maanden Zuid-Amerika, o.a. 6 weken zeilen vanaf bijna het meest zuidelijkste puntje van Argentinie/Chili, beginnend in het Beagle kanaal van Ushuaia/Puerto Williams via de kanalen naar het noordelijker gelegen Puerto Montt, en verder OV-gehopt in Brasilie, Paraquay, Argentinie, Uruquay en Bolivia. Vervolgens 4 maanden later weer  8 maanden, en dit keer op de fiets door Zuidelijk India en van Thailand (Bangkok) naar Singapore (3.700 km totaal) en verder de al dan niet langere reizen (de "gewone" 2/3 weekse vakanties/uitstapjes)  naar AziŽ en de rest van de wereld. Helaas onderhield ik geen web-sites, dus hier zijn geen linken van. 

Je kan ons e-mailen via .


Onze maatjes op deze reis zijn onze Honda NX 250 motoren:

Onze Honda NX 250 motoren

Marly's motor heet Ernie (rechts), want hij is vrolijk en makkelijk. Deze motor was nog bijna als nieuw toen we hem kochten en rijdt heel soepel en licht. Aan deze motor hoefde weinig meer te gebeuren, er zat zelfs al een 17 inch achterwiel in (geeft je veel meer bandenkeus dan het standaard 16 inch wiel).

Dave's motor heet Bert (links), want hij is stijver en nukkiger. Deze motor was al flink gebruikt toen we hem kochten, dus had een flinke onderhoudsbeurt nodig, voor we ermee op weg konden. Dit was wel een uitstekende leerschool voor onze sleuteltechniek. Deze motor rijdt minder soepel en kan behoorlijk "stampen", maar hij brengt je evengoed daar waar je moet zijn!