travelinpreparation

Voorbereiding/tijdlijn:

30 april 2009
De dag dat Dave en Marly elkaar leerde kennen, en ons 1e gesprek ging over......... reizen en motoren, natuurlijk! ;) Wij hebben allebei veel gereisd voordat we elkaar tegen kwam, maar na een paar maanden samen te zijn geweest, ontstond al snel het idee ook een keer samen op reis te gaan.

Mei 2009 - oktober 2009
Gaan we wel, gaan we niet? We krijgen steeds meer zin om ook eens samen een langere reis te maken! Misschien eerst eens samen een maandje (low-budget) backpakken om te zien hoe dat samen gaat, 24 uur per dag op elkaars lip, het samenwonen op een kleine ruimte lukte inmiddels prima.

Maart 2010
Als try-out gaan we heerlijk een lange maand naar Thailand en Laos, geheel op de bonnefooi, niks voorbereid, behalve de Gibbon Experience in Laos, en van dit heerlijke, onwetend waarheen, avontuurlijke reizen blijken wij beiden van te houden, dus het idee voor een lange reis samen wordt sterker en het wordt tijd voor serieuze plannen.

Mei 2010 - augustus 2010
We hakken steeds meer knopen door, maken steeds meer keuzes, over waarheen, hoelang, op welke manier, wanneer.......etc. De 1e lijstjes verschijnen en......we zeggen ons werk op. De 1e concrete stap is gezet! Al snel werd duidelijk dat we dit per motor of campervan willen doen, aangezien Dave genoeg had van het reizen per OV en Marly al genoeg gefietst heeft.

Qua bestemming denken we op dit moment na over 3 alternatieven:
Route 1: Afrika: Met de motor overland vanaf Nederland naar Zuid-Afrika (en terug...?)
Route 2: Amerika: Met de motor overland vanaf het zuiden van Zuid-Amerika naar het noorden van Noord-Amerika (Panamericana)
Route 3: AziŽ/AustraliŽ: Op de motor door AziŽ naar AustraliŽ
Wat zal het worden...!?

31 juni 2010
Marly's laatste werkdag

9 september 2010
Na wat zoeken op internet, kopen we in ťťn weekend beide Honda NX 250 motoren. Het belangrijkste hebben we...!

1 september - 31 oktober 2010
Heel veel voorbereidingen, zoals, inentingen, motoren optuigen, kampeerspullen uitzoeken en kopen, etc. We hebben ook een complete lijst van onze uitrusting
Het vinden van een geschikte tent viel tegen, we waren er maar liefst een paar weken mee bezig. Maar uiteindelijk hebben we een heel mooi tentje gevonden: de Grand Manan 300 van Camptrails

1 oktober 2010
Dave's laatste werkdag

4-8 oktober 2010
Op deze datum hadden we in eerste instantie onze proeftocht gepland. Het werd een stuk later...

9 oktober 2010
Afscheidsfeestje! Achteraf was dit feestje een beetje te vroeg... :)

15 oktober 2010
Geplande vertrek! (dit is niet gelukt en werd uiteindelijk bijna 2 maanden later...)

15 oktober tot eind november 2010
Nog veel meer voorbereidingen, met wat tegenvallers, vertragingen en onverwachte wendingen. Bijvoorbeeld de aanvraag van de "Carnet de Passage" (grensdocument voor de motoren) raakt kwijt in de post. Ook maakt de KPN een fout en wordt ons internet te vroeg afgesloten. Een reis voorbereiden zonder internet -> kan niet... -> gelukkig konden we via de aardige buurman toch nog internetten. Uiteindelijk duurt het allemaal wat langer, maar we voelen ons wel beter voorbereid en dat is het belangrijkste. Als we maar weg zijn voor de sneeuw valt, grappen we, waarbij we ervan uitgingen dat de sneeuw pas in januari zou gaan vallen.

21 november 2010
We rijden onze proeftocht, maar gezien de krappe tijd en het koude weer, korten we hem in tot 2 dagen en 1 nacht. Ondanks de kou (max. +5 graden) gaat alles goed. We maken maar een paar kleine aanpassingen. We voelen ons klaar voor vertrek, alleen nog maar verhuizen.

eind november tot 5 december 2010
De verhuizing schiet aardig op en we zijn bijna klaar om te vertrekken, maar ineens valt de winter ongekend vroeg en heftig in. Kunnen we nog wegkomen of kunnen we echt pas in het voorjaar vertrekken?

6 december 2010
Het weer is iets "warmer" en het heeft al een tijdje niet gesneeuwd, dus we wagen het erop. Eindelijk vertrekken we! Halfbevroren halen we de 1e stop, Roosendaal, maar we hebben 2 dagen nodig om weer op te warmen.

9 december tot 14 december 2010
Terwijl de beelden van sneeuwschuivers, ongevallen op de wegen en gesloten vliegvelden op de Franse televisie verschijnen, lukt het ons om tussen deze ellende door te manoevreren en halen we Zuid-Frankrijk, waar het een "warme" 8 graden is en de palmbomen ons toewuiven.

15 december tot 31 december 2010
Via Corsica, Sardinie en het vasteland van Italie bereiken we Griekenland, waar we + 18 graden meemaken! We bemachtigen het visum voor Syrie, dus we kunnen nu echt richting Afrika!

december 2010 tot juni 2013
Hoe het ons in de reis hierna gegaan is, kan je lezen in onze updates